Info

Biografie

Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is journalist, columnist en (reportage) schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor.
Zelf lacht hij nergens om.
Marcel van Roosmalen | © Annemieke van der Togt

Marcel van Roosmalen is Druktemaker in De Nieuws BV op Radio 1 en maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow Media Inside. Hij is maker van de succesvolle podcasts De Krokante Leesmap, De gijzeling van Gladbeck en Radio voor de gewone man, columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad, schrijver voor o.a. Hard Gras en De Correspondent en auteur van de #1 bestseller Theo Janssen: Marcel van Roosmalen op pad met de dikke prins (2019).

Ook trok hij met fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries het land door met hun theatervoorstelling Dit is Nederland.

Daarnaast schreef hij Je hebt het niet van mij. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, dat werd bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. Zijn mooiste reportages verschenen in Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt en Je moet opschrijven dat hier niets gebeurt. In 2019 verscheen Het zijn de kleine dingen die het doen: Marcel van Roosmalen over zijn moeder. In februari 2021 verscheen Mijn legendarische moeder overleeft alles.